Maatjesproject

Mensen met een lichamelijke beperking kunnen veel zelf, doen ook veel zelf, maar kunnen sommige dingen niet alleen. Bovendien is het gezelliger met z’n tweeën.
Daarom willen wij helpen bij het leggen van contacten tussen lichamelijk gehandicapten en niet-gehandicapten in Veghel. Dus… zou je het leuk vinden om als vrijwilliger met een van deze mensen op te trekken?

Wat kun je allemaal doen:
“Een middag winkelen en een terrasje pakken…”
“Gezellig uit eten of thuis lekker koken…”
“Een avondje naar de bioscoop…”
“Een voetbalwedstrijd bezoeken…’’
‘‘Een tennistoernooi…”
“Gaan sporten…’’
‘‘Zingen in een koor…”
“Naar een concert of een musical…”

Wil je daar tijd in steken ( een paar uurtjes in de week, in de maand of misschien een avond in de 14 dagen, een middag in de maand …)? Dan ben jij degene die wij zoeken. Zeg jij ja tegen dit project en meld jij je aan als maatje, dan bieden wij je een korte cursus van 5 bijeenkomsten van steeds 2 uur, waarin ook de praktische kanten van het optrekken met deze mensen aan de orde komen. Daarna ga je als maatje op stap. Aan de cursus zijn geen kosten verbonden.

Vragen en contact

Voor vragen en aanmeldingen kunt u contact opnemen met de Hulpdienst Diakonie, . Bereikbaar maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 uur en 11.00 uur en tussen 19.00 uur en 21.00 uur