Vieringen voor Peuters en Kleuters

Peuter en kleutervieringen zijn korte vieringen waarin jonge kinderen op een speelse en leuke manier  hun allereerste stapjes zetten op weg naar geloven en samen vieren. In eenvoudige verhaaltjes maken ze kennis met Jezus en met de oude waardevolle verhalen uit de Bijbel.

Uiteraard worden die verhalen zo verteld, dat ze mee kunnen denken en kijken. Er zijn altijd heel veel plaatjes te zien!

De kinderen zitten gezellig op de grond op een warm plaid of op een kussen. Na het verhaaltje is er altijd iets te doen voor de kinderen, ze tekenen, ze knutselen of versieren bijvoorbeeld een kaars.

We zingen ook samen. Er zijn vaste liedjes die elke keer worden gezongen. Soms is er een liedje dat bij het verhaal past. Samen leren we een kruisteken maken en bidden we voor de kleine dingen die de kinderen bezig houden. Aan het slot brengen we een kaarsje naar Maria.

Zo groeien de kinderen er langzaam in.

Elke viering duurt ongeveer een half uur. Ouders, grootouders, broertjes en zusjes zijn natuurlijk van harte welkom. Alle kinderen vanaf 0 jaar mogen meedoen,  totdat ze op de leeftijd zijn gekomen dat ze hun Eerste Communie kunnen doen.

De vieringen zijn altijd gezellig en vrolijk.

Peuter en kleutervieringen zijn er op twee plaatsen in onze parochie: in Erp en in Veghel.

In Erp bent u van harte welkom in de H. Servatiuskerk, Hertog Janplein 24.

De vieringen beginnen om 10.00u en duren tot 10.30u.

De data voor de komende vieringen in Erp zijn:

Zondag 4 oktober 2020
Zondag 20 december 2020

U bent ook van harte welkom in:
De H. Hartkerk, Vondelstraat 9 in Veghel
De vieringen beginnen om 11.30u en duren tot 12.00u

De data voor komende vieringen in Veghel zijn:

13 september 2020
8 november 2020
10 januari 2021
14 maart 2021
11 april 2021
13 juni 2021

Nieuwe data vindt u in het parochieblad of op deze website.  Als u zich wilt opgeven voor de vieringen, en van ons een uitnodiging wilt ontvangen, stuur dan een e-mail naar Voor de vieringen in Veghel kunt u ook een e-mail sturen naar: .