Inspiratie

De werkgroep Geloofsverdieping (voorheen bekend als de werkgroep Vorming en Toerusting) verzorgt al jaren een programma dat inspireert en aanzet tot verdieping van levensvragen, spiritualiteit en groei van geloven.
Het programma biedt een drietal lezingen per jaar met een breed scala aan onderwerpen. Marieke van de Velden, fotografe werkzaam voor NGO’s overal in de wereld, en Tjeu van de Berk, theoloog met grote kennis van religieuze verhalen en mythen, waren de laatste sprekers.
Daarnaast presenteert de  werkgroep ieder  jaar een bijzondere ‘spirituele’ film. Sinds het afgelopen jaar in samenwerking met het Filmhuis van de Blauwe Kei.  Soms staan er bijzondere activiteiten op het programma, zo verzorgde de werkgroep ook de cursus icoon schilderen.

Alle lezingen worden aangeboden in de H. Hartkerk, Vondelstraat 9 in Veghel.
Er wordt een vergoeding gevraagd van € 5,– per bijeenkomst.
Films zijn te zien in het Filmhuis van de Blauwe Kei.

U kunt ons programma vinden op deze website.
Wilt u persoonlijk op de hoogte worden gehouden en hebt u uw mailadres nog niet opgegeven, dan kunt u een mailtje sturen met uw verzoek aan:
Wij sturen u dan een mail met onze activiteiten.

Ook de Abij van Berne biedt een verdiepend en inspirerend programma. Alle activiteiten in de Abdij vindt u in de agenda onder deze link: https://www.abdijvanberne.nl/abdij-van-berne-heeswijk/actueel/agenda/

In verband met de Coronacrisis, en het beperkte aantal plaatsen in de H.Hart kerk zijn er dit najaar geen lezingen gepland. We denken weer te starten vanaf september 2021. Mogelijk volgt er wel een filmaanbod in het voorjaar van 2021.