De Eerste Heilige Communie

EERSTE COMMUNIE

Door de Coronacrisis zijn geen van de geplande Eerste Communie vieringen doorgegaan.

Nu er wat verlichting komt in de maatregelen wordt in al onze geloofsgemeenschappen druk overleg gepleegd tussen ouders en werkgroepen of en hoe de Eerste Communievieringen nog dit jaar gehouden kunnen worden.
De uitkomsten kunnen per kerkplek verschillend zijn.

Wilt u meer weten? Onderstaand vindt u de contactpersonen van alle groepen. Of bel met de Franciscusparochie:

Jezus wijst ons een weg door ons leven. ‘Laat alle kinderen bij mij komen,’ zegt Hij, ‘bij mij vind je rust. Volg mij, ik maak je vrij’.
Kinderen die hun eerste communie doen, zetten een nieuw stapje op die weg die Jezus ons wijst. Zij zijn al gedoopt en horen er al bij. Met de eerste heilige communie nemen zij voor de eerste keer deel aan de eucharistie en ontvangen ‘het brood dat Jezus zelf is’.

De laatste keer dat Hij met zijn vrienden samen aan tafel zat, heeft hij hen gevraagd te blijven samenkomen, ook als hij er niet meer zou zijn. Nu 2000 jaar later doen we dat nog steeds als we samen eucharistie vieren.

In alle geloofsgemeenschappen van de Franciscusparochie zijn kinderen vanaf groep 4 (7/8 jaar) jaarlijks van harte welkom om deel te nemen aan de voorbereiding en hun Eerste Communie viering. De voorbereiding kan per geloofsgemeenschap wat verschillend zijn. Op de informatieavonden die in alle geloofsgemeenschappen worden aangeboden hoort u daarover meer.

Is uw kind, of bent u al wat ouder? Ook dan zijn er mogelijkheden om voorbereid te worden op de Eerste Communie. Neem in dat geval contact op met het parochiesecretariaat.

Contactpersonen

Boerdonk
Sandra van Kol Janssen

Erp
Marjon Verbruggen

Eerde
Gerda de Mol

Keldonk
Marieke Leenders

Mariaheide
Ilse Dortmans

Veghel H.Hart&H.Johannes
Marielle Mengers

Veghel Lambertus
Jannie Meier-Joosten

Zijtaart
Marja van Genugten

Het inschrijfformulier voor de Lambertuskerk en voor de St. Servatiuskerk in Erp kunt u hier downloaden.