De Eerste Heilige Communie

Jezus wijst ons een weg door ons leven. ‘Laat alle kinderen bij mij komen,’ zegt Hij, ‘bij mij vind je rust. Volg mij, ik maak je vrij’.
Kinderen die hun eerste communie doen, zetten een nieuw stapje op die weg die Jezus ons wijst. Zij zijn al gedoopt en horen er al bij. Met de eerste heilige communie nemen zij voor de eerste keer deel aan de eucharistie en ontvangen ‘het brood dat Jezus zelf is’.

De laatste keer dat Hij met zijn vrienden samen aan tafel zat, heeft hij hen gevraagd te blijven samenkomen, ook als hij er niet meer zou zijn. Nu 2000 jaar later doen we dat nog steeds als we samen eucharistie vieren.

In alle geloofsgemeenschappen van de Franciscusparochie zijn kinderen vanaf groep 4 (7/8 jaar) jaarlijks van harte welkom om deel te nemen aan de voorbereiding en hun Eerste Communie viering. De voorbereiding kan per geloofsgemeenschap verschillend zijn. Op de informatieavonden of in de startviering die in de geloofsgemeenschap wordt aangeboden hoort u daarover meer.

In Veghel start dit jaar het ‘Wonderzoeken‘ familiepastoraat. Ook de sacramenten de Eerste Communie en het Vormsel worden opgenomen in het familiepastoraat.
U neemt met uw gezin deel aan 6 bijeenkomsten van het familiepastoraat Wonderzoeken, daarna kan uw kind de Eerste Communie of het Vormsel doen.
De tijdsinvestering is ongeveer gelijk met voorgaande jaren…maar…Wonderzoeken maakt het wel veel leuker: we ontmoeten elkaar, vieren samen en leren samen!

Alle informatie die u nodig heeft voor opgave voor de Eerste Communie vindt u hier.

Alle informatie over de voorbereiding en de datum van het Vormsel vindt u hier.

U kunt zich ook aan melden via dit Aanmeldformulier.
Is uw kind, of bent u al wat ouder of nog niet gedoopt? Ook dan zijn er mogelijkheden om voorbereid te worden op de Eerste Communie. Neem in dat geval contact op met het parochiesecretariaat.

Contactpersonen

Boerdonk