Herstart seniorenvieringen

Op donderdag 18 augustus 2016 vond in de Sacramentskapel van de Lambertuskerk in Veghel om 15:00 uur de eerste “viering vol muziek” plaats, die m.n. bestemd was voor mensen met geheugen- en/of mobiliteitsproblemen en hun begeleiders.

Dit was een initiatief van pianiste Monique van de Ven en zangeres Anne-Mieke Post-Smetsers. Voorganger was Pastoor Smulders.

Zo hebben er de afgelopen jaren, ook rond het hoofdaltaar en in de H. Hartkerk, in een ongedwongen sfeer iedere derde donderdagmiddag van de maand 43 “rolstoelvriendelijke” Seniorenvieringen plaatsgevonden, zoals ze inmiddels genoemd werden. Totdat corona roet in het eten kwam strooien…

Op donderdag 21 oktober 2021 gaat Anne-Mieke om 15.00 uur de muzikale invulling van de Seniorenvieringen weer oppakken in de Sacramentskapel van de Lambertuskerk, waaraan de pianisten Anny Smith, Lisette Bol en Ton Harterink ook weer bereid zijn hun medewerking te verlenen.

Deze eerste viering zal vanwege de oktobermaand in het teken staan van Maria.

Zoals gewoonlijk zal er veel samen gezongen worden, maar er zullen ook liederen zijn om naar te luisteren.

In verband met de vakantie van pastoor Smulders is Martin Post de voorganger.