Dierbare parochianen,

Van de misdienaars en acolieten begreep ik afgelopen weekend dat de zomervakantie begonnen is!
We hebben allemaal best een zwaar werkjaar achter de rug.
En dan komt daar nog bij dat naast de energie die ons werk al van ons allemaal vraagt, gepaard gaat met de spanning die de zorg rondom corona met zich meebrengt en daar zijn we nog niet vanaf al brengt de vaccinatie wel wat meer zicht op licht en leven.
Ik begrijp dat we eigenlijk allemaal weer graag het oude leven terug willen.
We zijn het allemaal moe en bij iedereen is er de “rek” een beetje uit, ik merk dat zelf ook wel.
Ik hoop daarom dat de vakantieperiode ons allemaal weer wat moed geeft om toch samen vol te houden en verstandig te blijven.
Velen vinden gelukkig een weg om aangepast vakantie te vieren en dat vind ik fijn om te merken.
Zoals ieder jaar hoop ik dat de vakantie ook tijd geeft om meer aan God te denken en bijvoorbeeld door het bezoeken van mooie kerken ons in de gelegenheid stelt meer te bidden en dankbaar te zijn voor het goede dat God geeft.
In het afgelopen jaar zijn we allemaal meer beproefd dan anders.
Ik hoop dat de ontmoeting met God ervoor zorgt dat we allen de kracht vinden die we nodig hebben.  Moge de ontmoeting met elkaar die binnen en buiten de kerk ruimer is ons daartoe ook inspireren.
Ik wens daarom iedereen van harte een fijne vakantie en dank iedereen die zich voor onze grote parochie heeft ingezet.
Iedere inzet – groot of klein – was en is belangrijk.  Hopelijk gaan we er na de vakantie samen weer enthousiast tegenaan!

Hartelijke groet,
Pastoor Smulders