Eerste Heilige Communie Lambertus en H. Hart – H. Johannes

In het weekend van 12 en 13 juni hebben 29 kinderen hun Eerste Heilige Communie gedaan in de Lambertuskerk te Veghel. Het was een extra feest omdat de voorbereiding al heel anders was verlopen en het lang onzeker was of de communie vieringen wel of niet konden doorgaan.

Het waren 3 kleurrijke vieringen in een vrolijk versierde kerk. De feestelijk aangeklede communicanten waren betrokken en hielpen mee om er een mooie viering van te maken.

Het thema van de viering was de regenboog. De kleuren vormen samen een mooi geheel en verbinden ons met elkaar en met God. Het gesprekje met de pastoor over de eerste en tweede lezing en het tot communie gaan bracht verheldering aan iedereen. De communicanten hebben vervolgens de eerste heilige communie mogen ontvangen van hun eigen ouders. Wat een bijzonder moment was!

Tot slot werden alle kinderen gefeliciteerd en kregen ze de zegen voor een feestelijke dag!

Werkgroep Eerste Communie Lambertus en Heilig Hart – Heilige Johannes

Zoë, Sander, Joes, Stijn, Ise, Ninthe, Femke, Stan, Nova