Een ‘online’ adventskalender voor gezinnen

Kent u de adventskalender nog? Iedere dag vol verwachting een venstertje openmaken. Wat zal er tevoorschijn komen? Iets lekkers? Iets moois?

Het team Familiepastoraat van het bisdom maakte deze ‘online Adventskalender’ want hoe dan ook mogen we ook dit jaar – ondanks alle beperkingen – uitkijken naar de geboorte van Jezus.

De kalender werkt hetzelfde als een klassieke adventskalender: elke dag is er een luikje om te openen. Elke dag vindt u een mooie tekst of een opdracht die u meeneemt naar Kerst. Vaak zijn de opdrachten voor kinderen en ouders. Elke dag is er een knutsel, liedje, opdracht, filmpje of een spelletje. Een klein momentje van ‘samen’ even bezig zijn met het grote verhaal van Kerst.

Vanaf de eerste zondag van de advent is er iedere dag een raampje (of deur) van de kerk te openen. Op 29 november is luikje ‘1’ te openen, op 30 november luikje ‘2’ enzovoorts.

Wilt u er gebruik van maken met uw gezin? Klik dan op de afbeelding.

Lees om te beginnen de instructie onder in beeld.

Het team van de Franciscusparochie hoopt dat heel veel gezinnen gebruik zullen maken van deze kalender. Wij wensen jullie een hele mooie opgang naar Kerst!