In Memoriam Ambro van Stratum

1 november 2020, op Allerheiligen, is Ambro van Stratum overleden. De uitvaartdienst is gehouden op vrijdag 6 november in de Lambertuskerk in Veghel.
Ambro was een veelzijdig vrijwilliger en hij heeft vele vrijwillige funkties vervuld voor de Parochie.
Hij was o.a. actief als voorzitter van het parochiebestuur en de parochieraad, voorzitter van het dekenaat en actief binnen de Pastorale Eenheid Veghel. Daarnaast verrichte hij onderhoud aan de parochie-computers en bracht hij het parochieblad rond. En niet te vergeten: hij was de vader, de bouwer en beheerder van de eerste website van de parochie. Ruim 10 jaar lang was hij dagelijks bezig met die klus.

Ambro’s wijsheid, kunde, creativiteit en fijne omgang zullen gemist worden. Zoals de kleinkinderen bij het aansteken van de kaarsen rond zijn lichaam zeiden: ‘Hij was een licht voor velen’.
‘Wij ontsteken hier het licht bij opa.
omdat hij een licht is geweest voor veel mensen om hem heen.

Hij was een licht voor oma Riek,
met wie hij ruim 50 jaren lief en leed mocht delen.

Hij was een licht voor zijn kinderen,
om hen bij te staan met raad en daad,
trots op hen toen ze volwassen geworden hun plek vonden,
en genietend van wat ze samen deden;

Hij was een licht voor zijn kleinkinderen,
die hij op handen droeg, alle negen,
van wie hij zo ontzettend kon genieten.

Hij was jarenlang een licht voor de parochie.
Met hart en ziel heeft hij zijn organisatietalent ingezet voor parochie en dekenaat.

Hij was een licht voor familie en vrienden,
altijd beschikbaar voor een goed gesprek
of om het schijnbaar onherstelbare weer te herstellen.’

Ambro, dank voor jouw leven dat zo veel betekende.
Vaarwel Ambro, ga met God,
Riek, kinderen en kleinkinderen, heel veel sterkte voor de dagen die komen.

Team en bestuur Franciscusparochie