Zoeken naar steun (8)

In afwachting

In fases verschillende maatregelen ter versoepeling van de “lock down”-situatie.
Dat betekent dat er de komende maand voor onze kerken nog geen veranderingen te verwachten zijn.
Dit betekent overigens wel dat onze kerken op 31 mei en op de zondagen in de maand juni open zullen zijn, steeds tussen 11.00 en 12.00 uur.

Vieringen Hemelvaart en Pinksteren

Donderdag 21 mei Hemelvaart en zondag 31 mei Pinksteren.

Feestdagen in ket kerkelijk jaar waarop we natuurlijk bijeen willen komen. Dat kan dit jaar echter niet.
Toch geven we graag de gelegenheid om mee te vieren thuis. Daartoe kunt U een tweetal vieringen meekijken via Omroep Meierijstad.
De beide vieringen zijn opgenomen in de Lambertuskerk in Veghel. Er wordt voorgegaan door het hele pastoraal team.
Uitzending op Pinksterzondag om 10u15: www.omroepmeierij.nl en herhaald ’s middags om 14u15. De viering van Hemelvaart kunt u ook nog steeds bekijken via deze link.

De uitzendingen zijn ook terug te kijken via een link die u kunt vinden via deze link: https://www.omroepmeierij.nl/omroepmeierij/omroep-meierij-zendt-met-hemelvaart-en-pinksteren-kerkdiensten-uit

Pinksteren

Met hemelvaart vieren we “de thuiskomst van Christus bij de Bron van waaruit Hij leefde”.

Voor de eerste leerlingen die hiervan getuigen waren, was dit allemaal niet zo duidelijk noch geruststellend.

Voor de apostelen betekende de hele periode na het sterven van Jezus een tijd van angst, twijfel, onzekerheid. Hun toch hier en daar al wankele geloof en vertrouwen was met Zijn dood verder onderuit gehaald.

Maar dan komt Pinksteren. De Heilige Geest daalt op hen neer. Ze krijgen de geest en worden verkondigers van Zijn leer. Pinksteren is daarmee ook het feest van nieuwe moed, van vertrouwen, van veerkracht.

Pinksteren is het feest van het geloof in Gods zorgende hand.

Pastoor Rombauts, en geloofsgemeenschappen Boerdonk, Erp en Keldonk.